Wij maken gebruik van cookies. Geef hier onder aan welke u wilt accepteren.

Dit doen wij voor duurzaamheid

Wij willen duurzaam bouwen voor onze klanten bereikbaar maken. Zo kunnen we samenbouwen aan een betere toekomst. Met mooie producten en innovatieve oplossingen die bijdragen aan een duurzamere bouw n een duurzame relatie. Met respect voor mens dier en natuur zonder verspilling, plastic en verpakkingen en onnodige CO2 uitstoot. Samen met vaste producenten en leveranciers zetten wij stappen om het steeds een beetje beter te doen.

1. Betere ketens

De kledingketens waarvan wij kleding verkopen zijn allen duurzaam en verkopen uitsluitend eerlijk vergaarde producten. Wat betekent dat niemand ondermaats betaald of illegaal materialen verkrijgt. Wij verkopen onder andere kleding van Blklder en Mascot.

2. Beter verpakken

Onze verpakkingen, ingekocht door een keteninitiatief waar Het IJzerhuis onderdeel van is, zijn zoveel mogelijk zonder extra pakjes, zakjes en dozen. Op onze beurt leveren wij uitsluitend in plastic kratten waar statiegeld op zit (indien afgesproken met afnemers). Zo zorgen we ervoor dat er geen extra vuil in de omgeving terecht komt. Mocht er toch een kartonnen doos nodig zijn, dan is deze al gerecycled. Het IJzerhuis heeft geen eigen kartonnen dozen, wij hergebruiken de dozen die wij van leveranciers krijgen.

3. Thuisbezorgd

Voor de bezorging van bestellingen gebruiken wij de smart tool Mendrix. Deze berekenen de zuinigste route op basis van de locaties waar onze chauffeurs heen moeten die dag. Zo zorgen we ervoor dat we zo min mogelijk uitstoten en de chauffeurs hoeven alleen maar de navigatie van Mendrix te volgen.

4. DHL

Wanneer we de bezorging niet zelf via onze groene route kunnen doen, dan besteden we dit uit aan onze bezorgpartner DHL. Voor elke bezorging die DHL voor ons doet, investeert DHL in hun Go Green initiatief. Daarmee maken ze de bezorgingen Co2 Neutraal.

5. Duurzame energie

Sinds kort heeft de vestiging in Zaandam zonnepanelen! Maar dit is slechts het begin. Binnenkort zullen al onze winkels en het magazijn voorzien worden van zonnepanelen.

6. Samen sterk in de Zaanstreek!

Het IJzerhuis is onderdeel van lokaal initiatief Saenz, wat gericht is op lokale duurzame energievoorzieningen. Onderdeel hiervan is een collectieve inkoop van groene energie voor al onze vestigingen bij Eneco Hollandse Wind. Alle energie die onze vestigingen verbruiken wordt opgewekt in Nederland en uitsluitend door de wind.

7. Licht

In ons magazijn werken we met lichtsensoren. Zo wordt er geen onnodige elektriciteit verspild!

8. Watertaps

Wij gebruiken geen plastic waterflesjes. Iedereen kan gekoeld water tappen uit de koelwatertaps in onze vestigingen. Deze zijn aangesloten op de waterleiding met water uit de Noord-Hollandse duinen.

9. Suggesties

Wij staan altijd open voor suggesties. Veel klanten van ons zijn zelf ook bezig met hoe we nog duurzamer kunnen werken. Heb jij een suggestie voor een verbetering? We gaan hierover graag in gesprek!

CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is ht duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten n in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem gebruikt.