Duurzaamheid en MVO

Duurzaamheid

Het IJzerhuis doet er alles voor om onze maatregelen in het kader van het terugdringen van onze carbon footprint te rapporteren en inzichtelijk te maken. Hiernaast vindt u een overzicht van onze maatregelen.

We gebruiken hiervoor de CO2 Prestatieladder.

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem gebruikt.

MVO

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) ondersteunt het IJzerhuis elk jaar een goed doel. Dit doen wij samen met al onze medewerkers. We kiezen namelijk met de medewerkers elk jaar een doel uit waaraan wij maandelijks een paar euro per medewerker aan doneren. Dit jaar is dat The OceanCleanUp.

The Ocean Cleanup is een organisatie om plastic afval op te ruimen uit de oceanen die bedacht is door Boyan Slat (1994), een Nederlandse uitvinder en milieuactivist. Slat werkt aan methodes om plastic afval op te ruimen uit oceanen. Hij ontwierp in 2012 een drijvende installatie van lange drijvende armen die in de vorm van een V op strategische plekken in zee worden geplaatst. Door de stroming moet het plastic worden gevangen, waarna het wordt opgeslagen en opgehaald door een tanker.

Hiermee won hij de prijs voor Best Technical Design aan de Technische Universiteit Delft. Slat richtte in 2013 The Ocean Cleanup op, een stichting om het idee verder te ontwikkelen en uiteindelijk te implementeren.

Meer info: https://www.theoceancleanup.com/

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?